Празник на спорта в Първа

С изпълнение, наситено с много красота, динамика и атлетичност, мажоретките от деветите класове откриха спортния празник в Първа езикова гимназия. Прекрасната им композиция беше последвана от спортни битки, в които отборите се впуснаха с много настроение и желание за изява.
Публиката стана свидетел на оспорвани и вълнуващи двубои по футбол, волейбол и баскетбол, в които имаше бързина и технични изпълнения. Сърцатата игра, отборният дух и демонстрираната воля за победа бяха заслужено аплодирани от ученици и учители. Особено бурна и емоционална бе подкрепата по време на щафетната надпревара, в която всички осми класове участваха със свои отбори. За първи път беше организирана и интегрирана щафета, в която отборите трябваше да съчетаят спринтьорски качества и умения да пишат на английски език.
За пореден път учениците от Първа езикова гимназия доказаха, че успешно съчетават високи академични постижения с впечатляващи спортни изяви. Талантът и спортният дух на настоящите възпитаници гарантират продължаване на славните традиции на отборите на гимназията.
19 май 2022 беше истински празник на спорта в Първа.
Благодарности на всички, които допринесоха за това!