Доброто великденско чудо "Деца помагат на деца" в Първа

Уважаеми приятели,
Искам да споделя, че днес се чувствам истински щастлива, защото благотворителният базар, който завърши вчера, не само надмина очакванията ми, а ми донесе и надеждата, че се връщаме към нормалния начин на живот. Без маски да можем да се погледнем в очите, да подадем ръка на човека до нас, който е изпаднал в нужда.
Отрупаните с чудесни домашно приготвени лакомства маси посрещнаха учениците, които дойдоха на базара с усмивка и желание да участват в страхотната инициатива "Деца помагат на деца", а не просто защото бяха гладни. Нашите продавачи се погрижиха да бъдат задоволени всички желания.
Много хора си тръгнаха с интересна книга на български, немски или английски език и с красиви – ръчно изработени великденски украшения.
Събраната сума от двата дни е 4810 лева.
Парите вече са преведени на 29 деца в неравностойно положение от гимназията. Надявам се, това да им донесе малко повече топлина и радост на Великден и да им остави хубав спомен.
Благодаря на всички ученици, родители и учители, които помогнаха чудото да се случи отново.
Весели празници на всички! Бъдете здрави, щастливи и сбъднати!
Нека запалените свещи във великденската нощ осветят душите и сърцата ни. Пламъкът на любовта и добротата да изпълни живота ни със смисъл!

Председател на Училищното настоятелство
на Първа езикова гимназия
Даниела Инджева